Sajtos rúd
Ti készítettétek: Derecskeiné Horváth Zsuzsa receptje
Vendégvárónak, vagy gyerekeknek iskolába, tízóraira tökéletes.
Kívül ropogós, belül mennyeien puha.
Hozzávalók:
- 200g Éléskamra Keltes Élmény univerzális szénhidrát csökkentett lisztkeverék
- alaprecept szerinti hozzávalók (lásd a csomagoláson: tojás, víz, zsiradék, friss citromlé)
- 6g só
- 1 tk inaktív sörélesztő pehely
- 40 g éven túl érlelt Grana padanó és Cheddar sajt
- 4 g foszfátmentes sütőpor
Elkészítés:
1 adag (200 g) Éléskamra Keltes élmény lisztkeveréket, a zacskón lévő recept szerint 6 g sóval, 1 tk inaktív sörélesztő pehellyel és 40 g éven túl érlelt, resztelt Grana padanó és cheddar (felesben) sajttal, 4 g foszfátmentes sütőporral összegyúrtam.
Hűvös helyen 30 percet pihentettem.
Enyhén lisztezett felületen átgyúrtam a tésztát, majd kb.: 1 cm vastagra nyújtottam.
Vékonyan megkentem kókuszolajjal, majd megszórtam Éven túl érlelt reszelt Grana padano és cheddar sajttal.
3 X 10 cm-es darabokra vágtam, és 180 °C-ra előmelegített sütőben, 30 perc alatt szép pirosra sütöttem.
Süss, főzz Te is egyszerűen, a receptben használt lisztkeverékkel! Rendeld meg most:
Éléskamra Keltes Élmény univerzális szénhidrát csökkentett lisztkeverék
Címkék: paleo sajtos rúd, gluténmentes sajtos rúd, IR barátsajtos rúd, CH diéta, cukormentes, laktózmentes, keltes élmény sajtos rúd
Nézd meg, hogyan készül a KAKAÓS-MEGGYES GALUSKA!