Császárzsemle liszt receptek
Sonkás- és tojáskrémes Zila torta
Ti készítettétek: Kozári Valéria remeke
A sós tortaalap Zila formában receptjét panitakedvencei blogon publikálták
Tortaalap Elkészítés
Hozzávalók:
- 16,5 dkg Éléskamra Lágyan omlós császárzsemle szénhidrát csökkentett lisztkeverék
- 1 dkg nyílgyökérliszt
- fél dkg bambuszrost
- 1 dkg tojásfehérje por
- 2 tojás
- 1 dl víz
- 20 ml citromlé
- 3 evőkanál folyékony kókuszolaj
a forma kikenéséhez:
1 evőkanál folyékony kókuszolaj
A folyadékokat összekeverjük, majd összedolgozzuk a száraz hozzávalókkal. Beleöntjük a kókuszolajjal kikent 8 szeletes formába. A munkalaphoz ütögetjük, hogy egyenletesen szétterüljön benne a massza. 10 percig pihentetjük. Végül 175 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjk. Kihűtjük. Eltávolítjuk a formát. Megtöltjük sós krémekkel és zöldségekkel, felvágottakkal díszítjük.
Ezt a fantasztikusan variálható sós torta alapot panitakedvencei blogon publikálták.
Kozári Valéria tojás és sonkakrémmel töltötte meg a Szabó Anita sós tortáját, húsvétra is tökéletes finomság, a látványról nem is beszélve.
Süss Te is egyszerűen, a receptben használt lisztkeverékkel! Rendeld meg most:
Éléskamra Lágyan omlós császárzsemle szénhidrát csökkentett lisztkeverék
Címkék: paleo kenyér, gluténmentes kenyér, IR barát kenyér, CH diéta, cukormentes, laktózmentes
Nézd meg, hogyan készül a MÁKKAL SZÓRT CSÁSZÁRZSEMLE