Sajtos-sonkás és virslis kifli
Hozzávalók:
200g Éléskamra Keltes élmény univerzális lisztkeverék
3 M-es tojás
20 ml friss citromlé
120 ml víz
25 g lágy kókuszzsír
1 kk só
ízlés szerint sonka, virsli, paleo sajt
Továbbá:
1 tojás
reszelt sajt
Elkészítés:
3 M-es tojást (KB 165 g) keverj el, 20 ml friss citromlével, 120 ml vízzel, 25 g lágy kókuszzsírral és a kiskanál sóval, majd keverd hozzá a lisztet is. Pihentesd a tésztát 30 percig hideg helyen. Ezután enyhén lisztezett felületen gyúrd át kicsit, majd alul-felül lisztezve nyújtsd ki 0,5 cm vastag kör alakú lappá. Vágd 8 egyenlő cikkre és ízlés szerint töltsd meg virslivel (ha van otthon savanyú káposzta, tehetsz a virsli alá, úgy még finomabb), de ízlés szerint kenhetsz a virsli alá, mustárt, vagy cukormentes ketchup-ot. A töltelék lehet sonka és sajt is. Zsírpapírral bélelt tepsibe téve kend le felvert tojással és szórd meg sajttal. 180°c-ra előmelegített sütőben süsd 40 percig. Rácson hagyd kihűlni.
Recept forrása: Derecskeiné Hortváth Zsuzsanna
A termék megrendelhető itt: Éléskamra Keltes Élmény univerzális szénhidrátcsökkentett lisztkverék
#eleskamra #chdieta #irbarat #kelteselmeny #teszta #paleo #gm #lm #cukormentes #laktozmentes #glutenmentes #toltottkifli