Magmentes-tojásmentes (AIP) receptek
Sós és édes AIP kekszek
Ti készítettétek:
Sós és édes AIP kekszek
Mag és tojásmentes (AIP) lisztkeverék
A receptet Horváth Helga küldte.
Kekszek:
Sós verzió:
- 100 gr tojásmentes AIP lisztkeverék
- 3-4 gr himalája só
- 25 gr víz
- 50 gr felolvasztott kókuszzsír.
A hozzávalókat összekevertem, 10 percet pihentettem a tésztát, majd kinyújtottam és kiszaggattam.
Egy picivel több folyadékot elbírt volna szerintem, kb. 30 gr-ot.
Előmelegített sütőben, 160 fokon kb. 25 percig sütöttem (alsó-felső sütés).
Az édes verzió:
A hozzávalókat összekevertem, 10 percet pihentettem a tésztát, majd kinyújtottam és kiszaggattam.
Egy picivel több folyadékot elbírt volna szerintem, kb. 30 gr-ot.
Előmelegített sütőben, 160 fokon kb. 25 percig sütöttem (alsó-felső sütés).
Az édes verzió:
- 100 gr tojásmentes AIP lisztkeverék
- késhegyni mézeskalács-fűszerkeverék
- késhegyni vaníliaaroma
- késhegyni fahéj
- 10 gr negyedannyi eritritol-stevia édesítő (vagy 35-40 gr eritrit/poreritrit/glicin)
- 50 gr olvasztott kókuszzsír
- 25 gr víz.
A fent leírt módon készültek.
A fent leírt módon készültek.