Új fejezet az Éléskamra életében!

Kedves Vásárlóink!
2024.08.20-tól az ÉLéskamra lisztek gyártását és forgalmazását a Paleo Központ vette át.
A nagy érdeklődés és az átállás miatt előfordulhat, hogy a rendelések kicsit késnek!

Mindent megteszünk, hogy másnapra odaérjen a csomag, ahogy eddig is!

Köszönjük szépen a türelmed!

Csatlakozz a facebook oldalunkhoz, ott frissítjük a híreket!

Kérdése van? Hívjon minket! +36 305577652

Nyújtható tészta sós receptek

Spárgás csirkehúsos pite (paleo)

2018.08.18 10:51

Ti készítettétek:

Spárgás csirkehúsos pite (paleo)

ÉLÉSKAMRA ENYHÉN SÓZOTT NYÚJTHATÓ TÉSZTA ALAPLISZT

https://glutenmenteslisztek.hu/shop_ordered/68104/pic/spargascsirkespite180818.JPG

Szabó Anita receptje:

Hozzávalók:

 

a tésztához:
2 tojás
4 centiliter víz
2 centiliter citromlé
5 dkg folyékony kókuszolaj
a töltelékhez:
1 köteg zöld spárga
2 csirkemellfilé darálva
2 tojás
törött bors
a forma kenéséhez:
diónyi kókuszzsír
A tésztához a tojást összekeverjük a vízzel, a citromlével és a kókuszolajjal. Hozzáadjuk a lisztkeveréket. Egynemű tészává keverjük. 15 percre hűtőszekrénybe tesszük. Átgyúrjuk, majd kókuszzsírral kikent pitetálba (nálam most 25 x 20 centis szögletesbe került, de a hagyományos kerek foma is jó ehhez az anyaghánydhoz) nyomkodjuk úgy, hogy a tésztából a forma oldalára is kerüljön. 150 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Amíg sül a megtisztított spárgát forrásban lésvő sós vízben 3 perc alatt megfőzzük. Leszűrjük, félretesszük. A töltelékhez a totu krém extrát összekeverjük a tojással, majd a darált csirkemellel. Ízesítjük sóval, törött borssal. Az elősütött tésztába töltjük. A tetején elrendezgetjük a spárgát, majd a sütőbe visszatéve 40 perc alatt készre sütjük. Szeletelés előtt kis ideig pihentetjük.
Forrás:
 
A termék megrendelhető itt: Enyhén sózott nyújtható tészta liszt
#eleskamra #chcsokkentett #irbarat # enyhensozottnyujthato #paleo 
#spargascsirke #ebed