Tudtad? Ha 20 000 Ft felett vásárolsz akkor rendelésedet díjmentesen szállítjuk.

Kérdése van? Hívjon minket! +36 301087448

Tudtad?

4 ok, miért készíts gluténmentes kenyeret otthon

2023.03.10 09:41
4 ok, miért készíts gluténmentes kenyeret otthon

Ha jártál már pékségben akkor tudod, hogy a frissen elkészült kenyér illata ellenállhatatlan: ha megérzed, még akkor is megéhezel tőle, ha nemrég ettél és mindenképpen meg akarod kóstolni. Érezni szeretnéd ahogy ropog a héja, a lágy belsejét, a tökéletes ízét a frissességét. De miért sütnél otthon gluténmentes kenyeret, ha a pékségben kapható? Van ötletünk, olvass tovább!

Hallottad már az 5 perces kenyér kifejezést?

Biztosan találkoztál már a „házi gluténmentes kenyér alig 5 perc alatt” kifejezéssel, ami igaz is. Valójában 5 percnyi munkádra van ahhoz szükség, hogy a gluténmentes kenyered megformázd, berakd a sütőbe (vagy a kenyérsütőbe). Persze, ehhez az 5 perchez azért előre kell gondolkodnod: előző este be kell keverned a tésztát (ami szintén nem tart sokáig) és mehet is be a hűtőbe. Reggel kiveszed, formázod, sütöd. Tehát valóban alig 5-10 percet dolgozol egy kenyérrel. Oké, de miért tennéd? Íme az indokok

Gluténmentes kenyér házilag: mert tudod mi van benne

Ne értsd el a címet, nem mondjuk és nem is sugalljuk azt, hogy bármelyik pékség bármely kenyere tartalmazna bármilyen olyat, amit nem kellene vagy, amiről nem tudsz. Ahogy azt sem, hogy ízfokozók, területnövelők, vagy bármi hasonló lenne bármelyikben: nyilván nincs. Ettől még tény, hogy a – házilag – készített gluténmentes kenyérben pontosan tudod, hogy mi van: hiszen te raktad bele. Ez módot ad arra is, hogy kísérletezz: miért ne dobhatnád fel az eredeti receptet valamivel, amit kipróbálnál, igaz?

Gluténmentes kenyér házilag: mert olcsóbb lesz

A mai (kicsit több mint 1000 forintos kilónkénti) fehér kenyérárak mellett akkor is olcsóbb otthon elkészíteni a friss, gluténmentes kenyered (ehhez találsz itt liszteket: https://glutenmenteslisztek.hu/eleskamra-vegan-lisztek) ha minden költséget beleszámolsz: a vizet az alapanyagot, a villanyt (vagy gázt). Próbáld ki, megtapasztalod, hogy nem hagysz minden nap 1000 forintot a boltban.

Gluténmentes kenyér házilag: nincs adalékanyag, tartósító

Igaz történet: néhány nappal ezelőtt az egyik magyarországi hipermarketben olyan szeletelt kenyeret találtunk, amelyik (a cikk írása után) még több mint fél évig fogyasztható. Érted? Fél évig. Micsoda? Kell, hogy legyen valamilyen természetellenes tartósítószer abban a kenyérben különben hogyan lenne fél év múlva ehető! A házi kenyér sokkal gyorsabban romlik meg, de a kétes eredetű tartósítószerek nélkül természetesebb. Egyébként sem marad ideje megromlani hiszen hamar megesszük.

Gluténmentes kenyér házilag: szuper móka

Házi kenyeret sütni egyszerűen jó buli egy szuper közös program: gyúrni, formázni szeletelni. És még nagyobb öröm kivenni a kenyeret a sütőből, és azt mondani: "Figyeljetek, ezt a kenyeret én csináltam!"
Készíts otthon házi kenyeret, itt találsz hozzá gluténmentes lisztkeveréket:
https://glutenmenteslisztek.hu/eleskamra-vegan-lisztek