Tudtad? Ha 20 000 Ft felett vásárolsz akkor rendelésedet díjmentesen szállítjuk.

Kérdése van? Hívjon minket! +36 301087448

Termékeinkről

Tápanyag tartalom számolása, változása

Éléskamra
2023.11.17 09:44
Tápanyag tartalom számolása, változása

Gluténmentes Lisztek Tápanyagtartalmának Kikalkulálása az Éléskamránál

Az Éléskamra elkötelezett amellett, hogy kiváló minőségű és egészséges termékeket kínáljon ügyfeleinek. Ennek részeként folyamatosan monitorozzuk és frissítjük a gluténmentes lisztek tápanyagtartalmát, hogy pontos és naprakész információkat nyújtsunk vásárlóinknak. Ebben a cikkben megismerheted, hogyan számoljuk ki a keverékeink tápanyagtartalmát, és miért fontos figyelembe venni az alapanyagok változásait.

Miért fontos a tápanyagok számolása?

A gluténmentes lisztek összetétele változhat az alapanyagok beszállítójától, vagy a termesztés körülményeitől függően. Emellett az alapanyagok laboratóriumi vizsgálatai is új tápanyagadatokat hozhatnak elő, ami befolyásolhatja a végső termék tápanyagtartalmát. Ezért fontos, hogy folyamatosan frissítsük és ellenőrizzük a tápanyagtáblázatokat, hogy pontos és megbízható információkat nyújtsunk vásárlóinknak.

Hogyan kalkuláljuk ki a tápanyagtartalmat?

Amikor új tápanyagadatokat kapunk egy alapanyagról, alaposan felülvizsgáljuk összes keverékünket, amelyben az adott összetevő szerepel. Ezután a következő lépéseket követjük:

1. Az összetevők tápanyagértékeinek összeadása

Mind a régi, mind az új tápanyagtáblázatokból összegyűjtjük az egyes összetevők tápanyagértékeit. Ezt a mennyiséget grammra vagy egyéb mértékegységre számoljuk át, hogy könnyen összehasonlítható legyen.

2. Frissítés a csomagoláson

Miután kikalkuláltuk az új tápanyagtartalmat, azonnal frissítjük a termék csomagolásán található információkat. Mindig a csomagoláson feltüntetett adatok a mérvadók, így biztosak lehetsz abban, hogy a vásárláskor pontos tájékoztatást kapsz a termék tartalmáról.

MIÉRT VÁLTOZIK vagy VÁLZOHAT a termékeink tápanyaga? 

Minden összetevőnek külön meg kell nézni a tápanyagát, és ez alapján kell a keverék végső tápanyagát kikalkulálni. Amikor egy alapanyag esetén tápanyag változás van - ez lehet ezért is mert más az alapanyag beszállítója, vagy azért, mert mondjuk az új aratás során más tápérték adatok jöttek ki a labor vizsgálatnál. Ilyenkor, amikor új tápanyag táblázatot kapunk egy alapanyagra, mi is felülvizsgáljuk a keverékeinket, és annak megfelelően tüntetjük fel a termék címkéjén a tápanyag tartalmat. Mindig a csomagoláson szereplő tápanyag tartalom a helyes. 

Miért fontos a csomagoláson szereplő információk?

Bár weboldalunkon mindig igyekszünk naprakész információkat nyújtani, előfordulhat, hogy a boltok polcain még olyan termék van, aminek az előző alapanyagokból volt a keverése. Ezért mindig a csomagoláson feltüntetett tápanyagtartalom a legaktuálisabb és helyes információ.

Az Éléskamra elkötelezett amellett, hogy az egészséges életmódot támogassa, és a tápanyagtartalom számolásával biztosítja, hogy vásárlói mindig megbízható és pontos információkat kapjanak. A gluténmentes lisztek esetében folyamatosan figyelemmel kísérjük az alapanyagok változásait, hogy garantálhassuk a legmagasabb minőséget és az egészséges táplálkozást.

Fontos, hogy Te is mindig figyelj a csomagoláson szereplő információkra, mivel ezek a legaktuálisabb adatokat tartalmazzák, és segítenek abban, hogy tudatosan válaszd az egészséges életmódot támogató élelmiszereket.

 

A módosult tápanyag azt jelenti, hogy más a termék összetétele? 

Nem, ha egy termék áll mondjuk 50 g kókuszlisztből, és 50 g tápióka lisztből (nincs ilyen termékünk ez csak egy példa) aminek a példa kedvéért az adatai: 

60 g ch (szénhidrát)

Tételezzük fel hogy a kókuszlisztet új gyártótól vesszük, vagy a régitől, aki új tápanyag adatokat ad ki. Innentől kezdve a termékben az új számítások alapján 59 g ch azaz 59 g szénhidrát lesz a termékben. 

Ez nem jelenti azt, hogy az összetevők arányán változtattunk volna, csupán MÁS a korábbi összetevők tápanyag tartalma. 

FONTOS!

Mindig a csomagoláson lévő tápanyag a mérvadó, azt kell figyelni, és az a helyes.