Tudtad? Ha 20 000 Ft felett vásárolsz akkor rendelésedet díjmentesen szállítjuk.

Kérdése van? Hívjon minket! +36 301087448

Tanácsok termékeinkhez

Minden amit a bejgli sütésről tudni akartál

Éléskamra
2023.12.18 17:01
Minden amit a bejgli sütésről tudni akartál

A karácsony elengedhetetlen része a finom sütemények és édességek elkészítése. Azoknak, akik gluténmentes étrendet követnek, a hagyományos receptek módosítása kihívást jelenthet. Szerencsére azonban a Gluténmentes Éléskamra Bejgli receptje megoldást kínál, így mindenki élvezheti a karácsony ízeit anélkül, hogy kompromisszumokat kellene kötnie az étrendjében. Ha te is kíváncsi vagy rá, hogyan készítsd el ezt a mennyei süteményt, és minden részletre kíváncsi vagy, akkor olvass tovább!

1. Mennyi Bejgli lesz a lisztkeverékből? A legelső kérdés, amit felteszünk, az, hogy mennyi finomság születik a Gluténmentes Éléskamra Bejgli receptjéből. Nos, az jó hír, hogy egy adag lisztkeverékből két rúd bejgli lesz.

2. Milyen súlyú lesz a bejgli? A bejgli súlya változhat a töltelék mennyiségétől függően. A recept szerint ajánlott bőségesen tölteni, így az ízek és az állag garantáltan lenyűgözik majd az ízlelőbimbókat. Egyesek szeretik, ha gazdag a töltelék, mi is így vagyunk ezzel, ezért a kolléganőnk lemérte Nektek, hogy milyen súlya lett a kész bejglinek: a lemért értékek alapján a mákos bejgli súlya 609g, míg a diósé 590g. (Nem vacakolunk kérem, ez grammra ennyi. Mindkét változatban 200g száraz töltelék található, amelyet forrázni kell 1,5 dl mandulatejjel és eritrittel. Ez a kombináció teszi igazán különlegessé a Gluténmentes Éléskamra Bejglit. Az érdesítő mennyiségét ízlés szerint állítsuk be.

3. Mennyi ideig tárolható? Az elkészült bejglit érdemes megfelelően tárolni annak érdekében, hogy minél tovább élvezhessük az ízeit. A bejgli hűtőben, dobozban tárolva akár 4 napig is friss marad. Ha azonban úgy tervezed, hogy korábban elkészíted, és későbbi dátumra szeretnéd tartalékolni, a fagyasztó lesz a segítségedre. Akár szeletekre is vághatod, hogy könnyebb legyen kivenni a megfelelő adagot. Most, hogy minden fontos részletet ismerünk a Gluténmentes Éléskamra Bejgli elkészítéséről, nincs más hátra, mint nekiállni a sütésnek és élvezni az ünnepi hangulatot egy szelet finom bejglivel a kezünkben. Karácsony közeledik, és ez a recept garantáltan meghozza az ünnepi örömöt és ízeket! A teljes recept:

Két darab, kb. 30 cm hosszúságú bejglihez elegendő alapliszt keverék.

 Hozzávalók:

  • 1 csomag Éléskamra Ünnepi bejgli lisztkeverék
  • 4 db szobahőmérsékletű M-es tojás (200 g)
  • 40 ml langyos víz
  • 30 ml friss citromlé
  • 60 g eritrit
  • 60 g lágy kókuszzsír

Elkészítés: a 4 db szobahőmérsékletű M-es tojáshoz (kb.200 g) adj 40 ml langyos vizet, 30 ml friss citromlevet, 60 g poreritritet és 60 g lágy kókuszzsírt. Majd keverd el a liszttel és pihentesd 20 percet hűtőben.

Gyors mozdulatokkal gyúrd át a tésztát. Oszd ketté, ezután szilikonos lapon, alá és fölé lisztezve nyújtsd kb. 24x28 cm-es téglalappá. Kend le a kívánságod szerinti töltelékkel. Tekerd fel a tésztát a rövidebbik felénél, a két végét nyomkodd össze, papírral együtt helyezd tepsire, kend le előbb tojás sárgával, hagyd rászáradni, majd fehérjével és szurkáld meg egy villával. Átlagos sütési idő 180 fokon előmelegített sütőben 25-30 perc. TÖLTELÉK TIPP: 2 rúdhoz 200 g darált mák vagy dió, 100 g poreritrit, citrom reszelt héja és leve, vanília magja, mindezt kb. 100-130 ml forró növényi tejjel krémesre keverni.

Videó itt: