Stollen (Anyasütiből)
A tészta alapanyagai:
-60g Anyasüti puha piskóta
-30g mandulaliszt
-55g darált blansírozott mandula
-50g por eritrit
2 tk gm ,fm sütőpor
1 bio naracs reszel héja
-csipet só
1 drb házi tojás
60g cocomas
50g folyékony kókuszolaj, vagy aki fogyaszthatja olvasztott vaj
A mákos réteg hozzávalói:
-50g cocomas
-2-3ek por eritrit
1 ek vaníliás pudingpor
5-6ek darált mák
A tészta:
A száraz alapanyagokat összekeverjük, hozzáadjuk a nedves alapanyagokat, összekeverjük. Kicsit ragadós masszát kapunk, hagyjuk állni 15-20 percet. Bőven meghinthetjük a piskótaliszttel. Így egyszerűbben golyó alakúra gyúrjuk. Sütőpapíron kb 20 -30cm-esre sodorjuk.. nyugodtan szórd piskóta liszttel. Megkenjük a mákos töltelékkel, ehhez az alapanyagogat előzőleg összekeverjük. Datolyát is csavarhatunk bele. Most kalács alakúra tekertem. Legközelebb hajtogatom. Akkor a repedések sem lesznek mélyek (szerintem).
175 fok légkeverées sütés 20 perc
Ezután nem légkeveréses sütés 15 perc.
Forrón lekenjük zsiradékkal,por eritrittel meghintjük.
Igazi "Stollen" állag.
Recept forrása: Csánó Fehér Erika