Glutén- és tejmentes sztrapacska (paleo)
Ti készítettétek: Sass Erika receptje
Hozzávalók:
Nokedlihez:
- 1 csomag Éléskamra Hagyományos nokedli és tészta szénhidrát csökkentett lisztkeverék
- 3 db M-es tojás
- 100 - 120 ml víz
- 20 dkg fehér édesburgonya,
- 200 g totu (tojásfehérje túró),
- 200 g totukrém,
- 20 dkg szalonna,
- só, fehér bors
Elkészítés:
A nokedli tésztát a tasakon lévő használati utasítás szerint elkészítem(3 db M-es tojáshoz (kb. 165 g) keverj 100 ml vizet, ha keményebb nokedlit kedvelsz, 120 ml vizet, ha puhábbat. Add hozzá a nokedli alapot és keverd simára), majd 20 dkg édesburgonyát belereszeltem. Kivártam a pihentetési időt és lobogó forróvízbe szaggatva kifőztem.
A szalonnát apróra vágtam, zsírjára pirítottam és kiszedtem a zsiradékból. Kétharmadát belekevertem a nokedlibe, és hozzáadtam a totut, azaz a tojásfehérje túrót, megsóztam, csipet fehér borssal ízesítettem. Totu készíthető házilag otthon, ehhez a recepthez tökéletes a házi változat is. Az egészet összekevertem a szalonna kisült zsírjával és a totu tejföl felével. Tálaláskor adom hozzá a félretett szalonnát és totu tejfölt.
Forrás:
https://www.tepszi.hu/2018/04/14/gluten-es-tejmentes-sztrapacska-paleo/
Süss Te is egyszerűen, a receptben használt lisztkeverékkel! Rendeld meg most:
Éléskamra Hagyományos nokedli és tészta szénhidrát csökkentett lisztkeverék
Címkék: paleo sztrapacska, gluténmentes sztrapacska, IR barát sztrapacska, CH diéta, cukormentes, laktózmentes, sztrapacska
Nézd meg, hogyan készül a Brokkoli szószos (útifűmagliszt mentes) tészta!