Paleo tavaszi kakaós gofri reggelire
Ti készítettétek:
Paleo tavaszi kakaós gofri reggelire
Dávid Krisztina receptje:
Hozzávalók a gofri tésztához ( 1 adaghoz):
- 25 g Paleolit Éléskamra magliszt mentes nyújtható alaptészta ( ITT megvásárolható)
- 5 g negyedannyi édesítő ( vagy eritrit,de akkor a mennyiség eltérő)
- 5 g vaníliás eritrit
- 5 g zsírszegény holland kakaópor
- 2 g frissen facsart citromlé
- 50 g cukkinipüré
- 50 ml cukormentes mandulatej ( vagy bármilyen növényi tej)
- 30 ml víz
- kevés kókuszolaj a gofri sütő kikenéséhez
Hozzávalók a feltéthez:
- 80 g zsírszegény túró ( paleo diéta esetén totu)
- 30 g zsírszegény natúr joghurt ( paleo diéta esetén totu krém, vagy növényi tej)
- 6 g negyedannyi édesítő ( vagy eritrit, de akkor változik a menyiség)
- 5 g vaníliás eritrit
Hozzávalók a tetejére:
- 3 szem eper
- 30 g házi eperlekvár ( Recept ITT)
- 5 g kókuszchips
- virágpor
- szárított tőzegáfonya
- 1 kocka cukormentes epres-fehér csokoládé ( nem paleo és nem gluténmentes)
Elkészítés:
Először elkészítjük a cukkini pürét. A cukkinit megpucoljuk, majd lereszeljük vékony lyukú reszelőn. Végül aprító gépben pürésítjük. A maradék cukkini püré nagyon sokoldalúan felhasználható, további receptekért KATTINTS IDE!
Ezután a gofri tészta hozzávalóit csomómentesre kikeverjük. 5 percig pihentetjük a tésztát. A gofri sütőt egy szilikonos ecset segítségével kikenjük kókuszolajjal, és előmelegítjük. Belesimítjuk a gofri tésztát, és megsütjük. Ha alaposan megsült ( kb 5 perc,de sütő függő) tányérra rakjuk. A feltéthez a túrót a natúr joghurttal és az eritrittel kikeverjük, és a megsült gofrira tesszük. Az epreket felszeleteljük, és ezzel díszítjük. Végül a többi hozzávalóval is megszórjuk.
Tápérték 1 gofriban ( üresen)
kcal: 89.26
fehérje: 3.6 g
szénhidrát: 13.86 g
zsír: 1.87 g
Forrás:
http://fittdieta.cafeblog.hu/2018/03/11/paleo-tavaszi-kakaos-gofri-reggelire/