Tepertős pogácsa
Hozzávalók:
- 1 csomag Paleolit Éléskamra Enyhén sózott nyújtható alapliszt,
- 2 tojás (110-120 gramm)
- 80 gramm darált tepertő,
- fűszerek: nálam pici őrölt kömény és plusz himalája só,
- pici langyos víz: amennyit a tészta igényel, max 20-30 ml.
Elkészítés:
A tojásokat felütjük egy tálba, kiveszünk belőle 1-2 kanálnyit amivel a tetejüket fogjuk megkenni és félretesszük. A többi hozzávalóból tésztát gyúrunk, hideg helyre tesszük kicsit pihenni. Pihentetést követően szilikon lapon elnyújtjuk, éles késsel berácsozzuk a tetejét és pogácsákat szaggatunk, körkörösen ujjainkkal körbesodorjuk egyenként hogy szépek formásak maradjanak sütés közben is és ne deformálódjanak el. A gyúradékot újragombócozzuk, újranyújtjuk stb. amíg el nem fogy. Sütőlapra helyezzük őket, és kenőecsettel a félretett tojással megkenjük a tetejüket. 180 Celsius fokra előmelegített sütőben nagyjából 20 perc alatt sül készre.
A termék megrendelhető itt: Enyhén sózott nyújtható tészta liszt
#eleskamra #chcsokkentett #irbarat # enyhensozottnyujthato #paleo #gm #lm #cukormentes #laktozmentes #glutenmentes #tepertospogacsa
Recept forrása: utunkazegeszseghez.webnode.hu