Tiramisu
Elkészítés:
Az omlós piskóta liszthez 6 db M-es tojást (kb. 320 g) válassz ketté, a fehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá, a sárgáját 70 g eritrittel robotgéppel keverd fehéredésig. A sárgája habhoz adj 6 evőkanál hideg vizet, 2 evőkanál olvadt kókuszzsírt, majd a lisztkeverékkel keverd simára. A tojásfehérje habot fokozatosan adagold hozzá, óvatosan, nagy mozdulatokkal, hogy ne törjön össze. 25*20-as tepsiben 180 fokon, 35 perc alatt (tűpróba) süsd készre.
A piskótákat még apróra vágtam, akár tépkedni is lehet, majd elkészítettem a krémet:
Végy 200 gr Totu-t (ha nincs otthon 200 gr Totu krémed) és 50 ml vizzel és egy evőkanál olvadt kókuszolajjal keverd össze smothie mixerben vagy nagy teljesítményű turmixgépben. Miután krémes állagú lett, keverj hozzá 1 vaníliarúd kikapart magját és 50 gr porított eritritet és keverd össze ezzel is. Robotgéppel verj fel 2 dl kókuszkrémet (kis dobozos Cocomast használtam, melyet előző este beraktam a hűtőbe dermedni, hogy könnyebben fel tudja verni) és keverd a Totus masszához. Helyezz egy jénai aljára egy sor piskótát, melyet locsolj meg kókusztejjel elkevert frissen főzött kávéval (egy 2 személyes adagot főztem le), majd jöhet egy sor krém, újabb sor kávéban áztatott piskóta és végül a krém.
A tetejét szórd meg holland kakaóporral és rakd a hűtőbe pár órára vagy akár egy egész éjszakára, hogy a piskóta jól átázzon.
,
Recept forrása: Nagy Szilvi