Tojásos nokedli
Ti készítettétek:
Babicz Zsanett is elkészítette a hagyományos nokedli lisztkeverékünkből tojásos nokedliét, nagyon gusztusos lett.
Hozzávalók:
Nokedlihez:
- 1 csomagÉléskamra Hagyományos nokedli és tészta szénhidrát csökkentett lisztkeverék
- 3 db M-es tojás
- 100 - 120 ml víz
Elkészítés:
3 db M-es tojáshoz (kb. 165 g) keverj 100 ml vizet, ha keményebb nokedlit kedvelsz, 120 ml vizet, ha puhábbat. Add hozzá a nokedli alapot és keverd simára. Tegyél fel vizet forrni kevés sóval és zsiradékkal, addig pihentesd a tésztát. Miután besűrűsödött szaggass lobogó vízbe, várd meg, míg feljön a tetejére, de csak 1-2 perc múlva szűrd le. Végül jéghideg vízzel öblítsd át!
Kevés hevített zsíradékon melegíts meg a nokedlit és üss rá ízlésednek megfelelő mennyiségű tojást.
Süss Te is egyszerűen, a receptben használt lisztkeverékkel! Rendeld meg most:
Éléskamra Hagyományos nokedli és tészta szénhidrát csökkentett lisztkeverék
Címkék: paleo nokedli, gluténmentes nokedli, IR barát nokedli, CH diéta, cukormentes, laktózmentes,
Nézd meg, hogyan készül a Glutén- és tejmentes sztrapacska (paleo)!