Ti készítettétek:
Tökmagos keksz (paleo)
Enyhén sózott nyújható lisztkeverék
Az idei karácsonyi és szilveszteri ropogtatni valónk lesz. A finomságát mi sem bizonyítja jobban mint, az, hogy a gyerekek hazajötte után pillanatok alatt elfogyott a próbasütés. E mellett persze a már megszokott itt található sajtos rúd is elkészül majd.
Hozzávalók:
2 tojás
4 centiliter víz
2 centiliter citromlé
5 dkg folyékony kókuszolaj
5 dkg tökmag
5 dkg éven túl érlelet parmezán
só (elhagyható)
továbbá:
2 dkg éven túl érlelt cheddar sajt
A tökmagot szárazon megpirítjuk. Finomra daráljuk. A parmezánt finomra reszeljük. A tojást összekeverjük a vízzel, a citromlével és a kókuszolajjal. Hozzáadjuk a tökmaggal és parmezánnal elkevert lisztkeveréket és a sót. Egynemű tésztává keverjük. 15 percre hűtőszekrénybe tesszük. Átgyúrjuk, majd két sütőpapír közé téve fél centi vastag lappá nyújtjuk. 1 centi széles 5 centi hosszú csíkokra vágjuk. Sütőpapíros lemezre rakosgatjuk, végül 175 fokos sütőbe téve 15-18 perc alatt megsütjük.
A termék megrendelhető itt: Enyhén sózott nyújtható tészta liszt
#eleskamra #chcsokkentett #irbarat # enyhensozottnyujthato #paleo #gm #lm #cukormentes #laktozmentes #glutenmentes #tokmagoskeksz
Forrás: