Tortilla chips (Éléskamra AIP lisztkeverékből)
Ti készítettétek:
Tortilla chips (Éléskamra AIP lisztkeverékből)
Balázsy Nóra receptje:
Tortilla chips (Éléskamra AIP lisztkeverékből)
A csomagoláson lévő recept szerint készítettem 100 g lisztkeverékből és a só mellé még fűszereket is adtam hozzá (nálam most bazsalikom és oregano került bele). 30 perc pihentetés után átgyúrtam és három részre szedtem a tésztát, hogy könnyebb legyen vele dolgozni. Szilikonos, bambuszrost liszttel szórt nyújtólapon hajszál vékonyra kinyújtottam. Felvágtam formára, majd a nyújtólapot ráfordítottam a sütőpapírra és egy kés segítségével óvatosan lehúztam róla a felvágott darabokat (kommentbe teszek majd fel róla képet). 200 fokon sütöttem 10-12 percet. Amire figyelni kell, hogy mindenhol egyformán nagyon vékony legyen, mert csak úgy lesz ropogós. Nekem is lett közte egy-két darab ami nem sikerült vékonyra, persze így is ehető