Paleo túrógombóc rebarbarás eperszósszal
Ti készítettétek: Derecskeiné Horváth Zsuzsa receptje
Hozzávalók:
- 50 g Anyasüti krémes darakása vanília ízű desszertpor
- 250 g totu
- 1 M-es tojás
- Éléskamra Lágyan omlós császárzsemle szénhidrát csökkentett lisztkeverékből készült zsemlemorzsa
- 1 teáskanál kókuszolaj
Szószhoz:
- 1 nagy szál tisztított rebarbara
- 150 g eper
- ízlés és diéta szerint édesítő
- a tálaláshoz pár szem eper
Elkészítés:
A totut a tojással keverd össze, majd alaposan keverd hozzá a darakását.
Amíg a főzővíz felforr, hagyd állni és készítsd el közben a szószt.
A megtisztított rebarbarát és az epret, vágd kisebb darabokra, és kb 0,5-1 dl vízzel és ízlés szerint édesítővel pár perc alatt főzd puhára, majd turmixold le.
A kókuszolajon pirítsd arany barnára a zsemlemorzsát.
Vizes kézzel formázz diónyi nagyságú gombócokat, (kb. 10 db) és ha feljönnek a víz felszínére, főzd 3-4 percig.
Forgasd meg a zsemlemorzsában és tálald a gyümölcsszósszal.
Ez a legfinomabb paleos túrógombóc. Mindenféle mellékíztől mentes, egyáltalán nem fő szét, puha, és villám gyorsan elkészíthető. Nagyon passzol hozzá ez a szósz, tényleg érdemes így is kipróbálni.
Természetesen lehet csak eperből is készíteni, és ha nem szeretnéd zsemlemorzsába forgatni, anélkül is nagyon finom!
Süss Te is egyszerűen, a receptben használt lisztkeverékkel! Rendeld meg most:
Éléskamra Lágyan omlós császárzsemle szénhidrát csökkentett lisztkeverék
Címkék: paleo túró gombóc , gluténmentes túró gombóc, IR barát túró gombóc, CH diéta, cukormentes, laktózmentes túró gombóc
Nézd meg, hogyan készül a MAGVAS CSÁSZÁRZSEMLE