Paleo "túrós" csiga málnával és ribizlivel
Ti készítettétek: Derecskeiné Horváth Zsuzsa receptje
Tészta hozzávalók:
- 1 csomag Éléskamra Keltes Élmény univerzális szénhidrát csökkentett lisztkeverék
- 3 m-es tojás (kb. 165 g.)
- 20 ml friss citromlé
- 120 ml friss víz
- 25 g lágy kókuszzsír
- 40 g kristályos édesítőszer (eritrit, xilit, glicin, stb.
Tészta elkészítés:
3 M-es tojást (KB 165 g) elkevertem, 20 ml friss citromlével, 120 ml vízzel, 25 g lágy kókuszzsírral és 40 g kristályos édesítővel (eritrit, xilit, glicin, stb.), majd kevertem hozzá a lisztből 200 g-ot. Pihentettem a tésztát 30 percig hideg helyen (vagy még tovább).
Töltelék hozzávalók:
- 25 dkg totu
- édesítő
- 1 nagy, kezeletlen citrom héja
- 2 ek totu krém extra
- 1 tojás
- 15 g Anyasüti krémes darakása vanília ízű desszertpor
- ízlés szerint málna és ribizli
Elkészítés:
25 dkg totut, ízlés és diéta szerinti édesítővel, 1 nagy, kezeletlen citrom héjával, 2 ek totu krém extrával, 1 tojással és 15 g Anyasüti Krémes darakása vanília ízű desszertporral keverj össze.
A pihentetett tésztát, lisztezett felületen gyúrd át, és nyújtsd ki, 1 cm vastag téglalappá.
Kend meg egyenletesen a totus krémmel.
Szórj rá ízlés szerint ribizlit és málnát, kicsit nyomkodd bele a töltelékbe.
A keskenyebb feléről szorosan tekerd fel a tésztát.
Vágd kb. 2 cm vastag szeletekre.
Sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben, 200°C- n süsd 10 percig, majd 180°C- n 25 percig.
Rácson hűtsd ki, majd ízlés szerint, szórd meg por édesítővel.
Nagyon finom, ízletes sütemény! Igazi keltes élmény!
Próbáljátok ki!
Süss Te is egyszerűen, a receptben használt lisztkeverékkel! Rendeld meg most:
Éléskamra Keltes Élmény univerzális szénhidrát csökkentett lisztkeverék
Címkék: paleo "túrós" csiga málnával és ribizlivel, gluténmentes "túrós" csiga málnával és ribizlivel, IR barát"túrós" csiga málnával és ribizlivel, CH diéta, cukormentes, laktózmentes, keltes élmény "túrós" csiga málnával és ribizlivel
Nézd meg, hogyan készül a KAKAÓS-MEGGYES GALUSKA!