Ünnepi fonott kalács
Ti készítettétek
Ünnepi fonott kalács
Éléskamra Keltes Élmény univerzális szénhidrátcsökkentett lisztkverék
Végre sikerült az Éléskamra család új termékét, a keltes élményt nyújtó lisztkeveréket kipróbálnom! Megint egy nagyon könnyen elkészíthető keverékkel van dolgunk, melyet a leírás alapján összegyúrunk, pihentetünk és már lehet is a fantáziánkra hagyatkozva mindenféle finomságot készíteni! A tésztával nagyon könnyű dolgozni, képlékeny, nem ragad. lisztes kézzel dolgozzunk, kicsit a sütőpapírt is érdemes belisztezni.
Ez a kalács dupla adag lisztből készült.
Recept:
- 340g keltes élmény lisztkeverék
- 4 M-es tojás+2 tojássárgája
- 100ml hideg víz
- 40ml friss citromlé
- 60g lágy zsiradék
Diós krém:
- 100ml cocomas
- édesítés ízlés szerint
- 9-10ek darált dió(mindent összekeverünk, egy pépes tölteléket kapunk)
Csomómentesre kevertem, hagytam pihenni 15 percet a hűtőben. A pihenés után hozzáadtam még 40g poreritritet. Újra átgyúrtam.
Ezután a tésztát 4 részre osztottam. Mindegyiket kb 20-22 cm hosszúra sodortam, ezt követően sodrófával kb 4mm vastagra sodortam , megtöltöttem a diós töltelékkel. Ezután felsodortam. A 4 csíkot a kép alapján összefontam. Tojással kentem meg a tetejét és mandula szeletekkel megszórtam.
175 fok, légkeverés, 45-50 perc
Jó étvágyat:))))
A termék megrendelhető itt: Éléskamra Keltes Élmény univerzális szénhidrátcsökkentett lisztkverék
#eleskamra #chdieta #irbarat #kelteselmeny #teszta #paleo #gm #lm #cukormentes #laktozmentes #glutenmentes #unnepifonottkalacs
Forrás:
https://lovelypaleoinspiration.blog/2017/03/22/unnepi-fonott-kalacs/