Valódi barna kenyér, a csomagoláson található recept szerint készült finomságok
Valódi barna kenyér alaprecept:
Hozzávalók:
- 1 csomag Éléskamra valódi barna kenyér szénhidrát csökkentett lisztkeverék*
- 300 ml hideg víz
- 2 ek kókuszzsír
Elkészítés:
A csomag tartalmát szórd egy tálba, önts rá 300 ml hideg vizet és ek. olvadt kókuszzsírt. Kézi robotgéppel vagy kanállal keverd homogén állagúra, végleges sűrűségét 20 perc pihentetés után éri el.
Picit gyúrd át, majd vizes kézzel formázd kedved szerint kenyér vagy cipó formára, 3-4 helyen jó mélyen vágd be a tetejét és tedd tepsire. Ízlés szerint kend le tojással és tedd 200 fokos sütőbe 20 percre, majd további 55 percre 180 fokon.
Csak kihűlés után ajánlott szeletelni. Zsemle és kifli formázása esetén a 2. sütési fázis 25 percre rövidül. Lyukacsos bagett sütőben is készíthető. Kb. 400 grammos kenyérhez.
Süss Te is egyszerűen, a receptben használt lisztkeverékkel! Rendeld meg most:
Címkék: paleo kenyér, gluténmentes kenyér, IR barát kenyér, CH diéta, cukormentes, laktózmentes, valódi barna kenyér
Ezen alaprecept alapján készült ételek:
1. Piknik szendvics
Ti készítettétek: Derecskeiné Horváth Zsuzsa remeke:
Próbáljátok ki, mert nagyon-nagyon finom! Fokhagymás sült karajjal, uborkával, paprikával és paradicsommal mennyei piknik szendvics!
2. Valódi barna reggeli:
Mint minden kenyerünk a valódi barna is tökéletes reggelire :) egy kis háztáji füstölt finomságokkal tökéletes, de természetesen bármivel fogyaszthatjuk :)
Mindenkinek jó étvágyat! :)
3. Raclettben sütött szendvics
Schubert-Fekete Nóra receptje:
Nekem barna kenyér lisztem volt itthon, de bármilyenből tökéletes lesz.
Bekevertem egy csomag felét, érzésre víz és citromlé került bele, gombócokat kilapítgattam és elősütöttem a raclettben. Pár perc után tettem rá a belevalókat, öszeborítottam és kb még 3 percig sütöttem.
Négy szendvics lett kb negyed óra alatt. Férjemmel jól laktunk!
3. Barna zsemlécskék
Babicz Zsuzsanna remekei ezek a valódi barna kenyér lisztkeverékből készül gyönyörű zsemlék. A recept a csomagoláson található.
5. Lecsó, Éléskamra Valódi barna kenyérrel
Derecskeiné Horváth Zsuzsa remeke
Lecsó, Éléskamra Valódi barna kenyérrel, ami a csomagoláson lévő recept szerint készült.
5. Kun Andrea Szent István napi kenyere:
Valodi barna kenyér a zacskón lévő recept szerint (csak víz szükséges hozzá) készítve. Három felé osztva: egyikbe szárított paradicsom, másikba oregano került, harmadik maradt eredetiben. Isteni illata belengi a lakást