Virslis virág
Hozzávalók, elkészítés:
3 M-es tojást (KB. 165 g) keverj el, 20 ml friss citromlével, 120 ml vízzel, 25 g lágy kókuszzsírral és 5-6 g himalája sóval, majd keverj hozzá a keltes élmény lisztből 200 g-ot. Pihentesd a tésztát 30 percig hideg helyen (vagy még tovább, nekem jól jött, hogy 1-1,5 órát pihentettem).
Ezután szilikonos lapon, enyhén lisztezett felületen gyúrd át kicsit, majd alul-felül lisztezve tégy bele 1-1 virslit, majd burkold be a tésztával. A tésztás virslit vágd be több helyen (ne teljesen) és fordíts el, hogy a virsli „húsos” része látszódjon, és formázz virágot! Tetejét megkenheted tojással, hogy szebb színe és finomabb íze legyen, illetve megszórhatod szezámmaggal. 180 fokra melegített sütőben 35 perc alatt süsd készre.
Ebből az adagból 8 db virslis virág készült.
Recept forrása: Vitéz Viktória
A termék megrendelhető itt: Éléskamra Keltes Élmény univerzális szénhidrátcsökkentett lisztkverék
#eleskamra #chdieta #irbarat #kelteselmeny #teszta #paleo #gm #lm #cukormentes #laktozmentes #glutenmentes #virslivirag