Wellington sertésszűz
Hozzávalók a tésztához:
2 db M-es tojás
40 ml víz
20 ml citromlé
50 g lágy kókuszolaj
180 g Paleolit Éléskamra Enyhén sózott nyújtható tészta alapliszt
1 tojás a lekenéshez
A liszt kivételével minden hozzávalót elkeverünk, majd a lisztet is hozzáadva összegyúrjuk és 20 percre a hűtőbe tesszük pihenni.
További hozzávalók:
1 sertés szűzpecsenye félbevágva
70 dkg gomba
1 nagy fej vöröshagyma
2 nagy gerezd fokhagyma
só, bors, kakukkfű
dijoni mustár
A gombát késes aprítóban apróra vágjuk. Hagymát pirítunk kis olívaolajon, majd belenyomjuk a fokhagymát is. Rátesszük a gombát is és lepirítjuk. Sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítjük.
A húst sózzuk, borsozzuk, majd minden oldalát lepirítjuk. Kicsit lehűtjük és megkenjük dijoni mustárral mindenhol.
A tésztát kinyújtjuk, rákenjük a kihűlt gombát, és ráhelyezzük a két húst egymás mellé, a húsok közé és rá is kenünk a gombából, hogy mindenhol befedje őket.
Majd becsomagoljuk a tésztával, a széleket összenyomkodjuk.
Nekem sajnos nem maradt felesleges tésztám, így díszíteni nem tudtam.
Tepsibe helyezzük és lekenjük tojással. 180 fokon kb. 40 percig sütjük.
Legalább 20 percet pihentetjük, hogy szépen fel tudjuk vágni és ne úgy járjunk, mint én, aki éhen akart halni és nem győzte ezt kivárni.
Recept forrása: Kiss Viktória
A termék megrendelhető itt: Enyhén sózott nyújtható tészta liszt
#eleskamra #chdieta #irbarat # enyhensozottnyujthato #paleo #gm #lm #cukormentes #laktozmentes #glutenmentes #wellingtonsertesszuz