Wellington szűzérmék
Hozzávalók többszöri étkezésre, mert nem lehet betelni vele:
1 csomag Nyújtható sós Éléskamra lisztkeverék
A rajta lévő recept szerint
2 tojás
40 ml víz
20 ml citromlé
50 ml kókuszzsír
3 db szűzérme
fél kg gomba
Vékonyan szeletelt sonka, én fekete erdeit használtam
Füszerek izlés szerint
Só, bors, kakukkfű
Elkészítés:
A lehártyázott szűzérmét forró kókuszzsíron minden oldalát elő kell sütni. Ez azért is fontos, hogy kevés lé maradjon benne, hogy ne áztassa majd el a tésztát. Kb 3 perc oldalanként, a végeket is, az így keletkezett zsiradékon kell majd a fűszerezett aprítógépben előkészített gombát megpiritani, addig míg jó száraz lesz.
A sonkaszeleteket fóliára kiteregetjük, hogy fedjék egymást, a kihűlt gombapéppel megkenjük, ráhelyezünk egy szintén kihült szüzérmét, majd szorosan feltekerjük, jól becsomagoljuk és egy napra a hütőbe tesszük.
Másnap a csomagoláson lévő alaprecept szerint elkészítjük a tésztát. Nagyon vékonyra nyújtjuk, és tekercselős módszerrel betekerjük a jól összeérett sonkába csomagolt husunkat.
A tepsibe én szilikon lapot tettem, majd belehelyeztem a tekercseket, tojással átkentem, majd előmelegített sütőben 180 fokon 40 percet alsó, felsőn, utána 200 fokon légkeveréses grillen sütöttem.
Rácson hagytam kihülni, utána szeleteltem.
Recept forrása: Pál Tünde
A termék megrendelhető itt: Enyhén sózott nyújtható tészta liszt
#eleskamra #chdieta #irbarat # enyhensozottnyujthato #paleo #gm #lm #cukormentes #laktozmentes #glutenmentes #wellington