Zserbó
Maglisztmentes nyújtható tészta a 4 tojásos alaprecept szerint:
A 4 db szobahőmérsékletű M-es tojáshoz (kb.220 g) adj 50 ml vizet, 20 ml citromlevet, 65 g lágy kókuszzsírt, 50 g eritritet. Majd vegyítsd a liszttel, jól gyúrd át és pihentesd 20 percet hűtőben. Gyors mozdulatokkal gyúrd újra, ezt követően szilikonos lapon sodrófával nyújtsd kívánt vastagságra. Könnyedén feltekerhető, nem szakad, nem tapad, nem szükséges alá lisztezni. Töltheted kívánságod szerint pitének, kakaós csigának, bejglinek, stb. Átlagos sütési idő 180 fokon 40 perc.
Töltelék házi sárgabarack lekvár + 6 dkg pirított dió ledarálva és egy evőkanál lenmagőrleménnyel kikeverve, ez azért kell hogy véletlenül se folyjon ki a töltelék sütés közben se. A teteje Lindt étcsoki olvasztva kevés kókuszolajjal. 30 percig sült alsó-felső sütéssel.
Recept forrása: Laczkó Zsuzsanna (http://utunkazegeszseghez.webnode.hu)