Tudtad? Ha 20 000 Ft felett vásárolsz akkor rendelésedet díjmentesen szállítjuk.

Kérdése van? Hívjon minket! +36 301087448

Termékeinkről

Éléskamra: Az Egészség és Íz Találkozása

2023.09.02 13:16

Sokan közülünk a gluténmentes étrend mellett döntenek, legyen szó egészségi okokról vagy érzékenységről. Az életmódváltásnak nem kell azt jelentenie, hogy lemondunk a finom süteményekről, a kenyerekről vagy a ropogós péksüteményekről. Az Éléskamra gluténmentes lisztjei megkönnyítik az életünket ezen az úton. Nem véletlen lett a mottónk Olyan mint a rendes, csak mentes! 

Az első dolog, amit érdemes megemlíteni, az az íz. A gluténmentes lisztjeink ízre olyanok, mint a hagyományos lisztek. Nincs semmi mellékíz, ami elronthatná az elkészült ételek ízét. Így nem kell lemondanunk a kedvenc receptjeinkről, csak mert gluténmentes ételeket szeretnénk készíteni. Vagy talán éppen vendégeket várunk, és nem szeretnénk, hogy észrevegyék a különbséget az étkeinkben. Az Éléskamra gluténmentes lisztjei ebben segítenek. 

Lisztjeink két fő kategóriába sorolhatók: vegán és paleo. Nézzük meg őket közelebbről!

Vegán Lisztjeink: Ezek a lisztek a gluténmentes étrendet követők legjobb barátai. Normál szénhidráttartalmuk miatt ideális választás azok számára, akik ténylegesen csak a gluténre érzékenyek, vagy hisztaminérzékenységgel küzdenek. Szinte bármelyik hagyományos recepthez van felhasználható lisztkeverékünk, és az eredmény mindig finom lesz. Legyen szó kenyérről, muffinról vagy süteményről, ezek a lisztek mindig megbízhatóan teljesítenek.

Paleo Lisztjeink: Ezek a lisztek a szénhidrátcsökkentett tartalmuk miatt tökéletes választást jelentenek azoknak, akik cukorbetegséggel, inzulinrezisztenciával küzdenek, vagy súlyt szeretnének csökkenteni. Ezek a lisztek tökéletesen illeszkednek a paleo étrendhez, amely a természetes, egészséges ételekre összpontosít. Ezek a lisztek nem csak gluténmentesek, de sokkal kevesebb szénhidrátot tartalmaznak, mint a hagyományos lisztek. Így segítenek fenntartani az egészséges vércukorszintet és támogatják a fogyást.

Legkeresettebb termékeink: 

Nagyi palacsintája: olyan mint a rendes, csak mentes, de Norbert, az Éléskamra ügyvezetője szerint ez a palacsinta nem olyan, hanem jobb. (Pedig tudjuk, hogy a férfiak sokkal érzékenyebbek a mentes ételekre, és ha nem olyan az íze... Na de ennek nemhogy olyan, hanem jobb) 

Kényelmi termékeink a bögrés sütemények, melyek 4 ízben érhetőek el: csokis, kókuszos, törökmogyorós, mákos. Amellett, hogy 3 perc alatt elkészülnek, és finomak, még gluténmentesek, és szénhidrát csökkentettek is. 

Héj nélküli kenyerünk szintén bögrében percek alatt készül el. Tegyük is azt a tényt most felre, hogy gluténmentesek ezek a pár perc alatt elkészíthető finomságok, nem nagyszerű, hogy percek alatt kész van? Teszteltük, és egy 10 éves fiú gyermek is vígan elkészítette a bögrés sütit, így nem csak megszerettethetjük csemetéinkkel a sütést, de a végeredmény egy egészséges süti. 

Az elmúlt év tapasztalata, hogy a glutén mellett sokan érzékenyek a tojásra is, ezért az Éléskamra Toplistáján egyre feljebb és feljebb kúszik a tojásmentes kenyerünk, a vegán fehér házi kenyér mellett. 

Természetesen sokak kedvence az Éléskamra Császárzsemle, valamint a sokmagvas bagett, mivel reggelire, vacsorára nagyon ízletes választás, hogy a vékony tésztás olasz pizzát ne is említsük :) 

Foszfátmentes borkő sütőporunk pedig évek óta a TOP 5-ben van, mivel sütéshez egy egészségesebb alternatíva. 

Az Éléskamra gluténmentes lisztjei nemcsak azok számára készültek, akiknek szükségük van rájuk az egészségük miatt, hanem mindenki számára, aki finom és egészséges ételeket akar elkészíteni. Ne engedjük, hogy a gluténmentes étrend unalmassá váljon. Válasszuk az Éléskamra lisztjeit, és élvezzük az ízletes ételek világát anélkül, hogy lemondanánk a minőségről és az élvezetről.

Az Éléskamra a gluténmentes étrendünk legjobb barátja!