Éléskamra kenyerek, péksütik
Ehhez a bagett változathoz Húgom adta az ihletet ezzel a fotóval. Ott az a nagyobb, rusztikus bagett elindította a fantáziámat és ez a variáció készült belőle. Hozzá az Éléskamra Sokmagvas paleo bagett megoldáslisztet használtam (itt találod).
Ez egy igazi kenyérutánzat lett. Szinte már azt mondhatnám rá, hogy hagyományos kenyér. Alapja a Keltes élmény lisztkeverék, a csomagoláson lévő recept szerint.
Gyorsan elkészíthető pihe-puha, kívül ropogós, igazi kérges kenyér. Csökkentett szénhidrát tartalmú, nincs benne eltúlzott rostmennyiség, mégis puha és olyan igazi kenyérféle.
Régóta kerestem-kutattam a házi kenyér paleos változatát.
Nálam ez lett az. A No.1. kenyér.
Gyönyörű szép ropogós kérge sült, belül puha és ruganyos, egyáltalán nem tömör. Kicsit sem vizes belül. Már félig kihűlve is szépen szeletelhető, másnap, harmadnap is finom. Teljesen mellékíz mentes, natúr, mindent felülmúló íz és állag.
Csodás házi kenyér egyenesen a saját sütődből. A búzalisztes kenyérhez képest kevesebb, mint fele szénhidrátot tartalmaz (lassan felszívódó, jófajta energiaforrást nyújt).