Tudtad? Ha 20 000 Ft felett vásárolsz akkor rendelésedet díjmentesen szállítjuk.

Kérdése van? Hívjon minket! +36 301087448

Blog

Manapság ez az egyik legtöbbet felkapott étrend, de mi is az a gluténmentes egészséges táplálkozás? És hogyan kezdj hozzá? Míg Magyarországon körülbelül 150 ezer ember szenved cöliákiában, és orvosi szükségletként követi a gluténmentes diétát, többen más okok miatt is lemondhatnak a kenyérről. 

A minap Ágitól kaptam egy kedves levelet, és különösen megmelengette a szívemet, elmúlt néhány évük összefoglalójával lepett meg és azt mondta, tegyem közzé, ha szeretném, mert hátha az ő történetük segít majd másoknak is.

Megszámlálhatatlanul sokszor érkezik hozzám olyan levél, amelyben az anyukák tanácsot kérnek, mit adhatnak a babának a paleos dolgok közül. Mivel az új életmóddal sok eddig ismeretlen alapanyag is bekerült a konyhánkba, így teljesen átérzem a bizonytalanságot. Egy anyuka sem szeretne ártani a gyermekének. Viszont az anya tanácstalansága senkinek nem tesz jót. Azt a gyermek is megérzi, esetlegesen ezért nem lesz jó evő vagy válogatós vagy bátortalan lesz.

Ezzel a hiánypótló, egyszerűen összeállított checklisttel szeretnék segíteni Neked, ha szükséged van egy támpontra, amit akár kezdetekben a hűtőre is kiragaszthatsz, hogy rá tudj pillantani.

Már csak pár nap és itt a húsvét! Mi már jó ideje elkezdtük a készülődést a kislányommal. Elővettük a húsvéti díszeket, tojást festettünk, valamint próbálgatjuk a különböző gluténmentes, tejmentes recepteket, amiket majd szeretnék elkészíteni az ünnepi asztalra.

Egyre többen kényszerülnek rá arra, hogy valamilyen ételt, összetevőt teljesen kizárjanak az étrendjükből. Ennek számos oka lehet. Fény derül valamilyen ételallergiára vagy intoleranciára, egy betegség kezelésénél az orvos javaslatára váltanak életmódot, vagy testsúlycsökkentés céljából térnek át a reform táplálkozásra. Minden esetben az egészség megőrzése vagy visszaszerzése a cél, azonban ez nem egyszerű feladat. Főleg karácsonykor nem.

Lehet boldog a karácsony és teljes az ünnep speciális diéta mellett is?

Erre a kérdésre kereste a választ a diétázók körében végzett felmérésében az Éléskamra reform lisztkeverékek megálmodója és háziasszonya, Liszi-Fekete Gabriella.

Paleos bloggerek listája

Már egy ideje dédelgettem a gondolatot, hogy meg kellene szépíteni a termékcímkéket, hogy tükrözzék számotokra a csomagolásba zárt kiemelkedő minőséget.  4 év alatt ugyan történtek változások rajtuk, de semmi radikális. Én pedig olyan vagyok, hogy egy idő után elkezdem unni, ami van. Úgy általában... és keresem a módját az újításnak.

Szeptember lett, megkezdődött az ovi, a suli, visszatérnek a rohanós hétköznapok. Gyorsan bele kell rázódni, és kitalálni, hogyan jut idő minden teendőre. Hogy a család ne szenvedjen hiányt finom falatokban ilyenkor sem, mutatok Neked 5 olyan villámgyorsan és egyszerűen összedobható reform süti és péksüti receptet, amivel nem csak a gyermekedet fogod lenyűgözni, de még a nagyszülők is a titokért fognak könyörögni!

Minden recepthez speciális Éléskamra lisztkeveréket használtunk, amely kézműves magyar termék. Adalékmentes, gluténmentes, 100% natúr és természetes összetevőkből áll. Diétázóknak is ajánljuk!

Bővebben itt tudsz róla olvasni: Miért válaszd az Éléskamra megoldásliszteket?

Az egyes recepteket a névre vagy a fotóra kattintva éred el, a hozzá használt lisztkeverékért kattints a türkizzel kiemelt szövegrészre!

Zichy Park Hotel**** - Bikács

Ahol nem ciki mentesen enni

Élménybeszámoló 5 fantasztikus napról