Tudtad? Ha 20 000 Ft felett vásárolsz akkor rendelésedet díjmentesen szállítjuk.

Kérdése van? Hívjon minket! +36 301087448

Tudtad?

Majdnem minden második ember tesz valamilyen újévi fogadalmat, de csak kb. 10% az, akinek hónapokkal később is sikerül azt betartania!

A leggyakoribb fogadalmak az egészséges életmódra való törekvés témaköréből kerülnek ki, úgy, mint a fogyás, a rendszeres testmozgás beiktatása, valamint a dohányzásról való leszokás.

A dietetikusok és személyi edzők legzsúfoltabb időszaka következik az ünnepek után.

A hisztamin fontos szerepet tölt be az allergiás reakciók létrejöttében és az immunfunkciókban is, vagyis az idegen anyagokkal szembeni védelemben. Bár az emberi szervezet is képes nagy adagban előállítani, étellel és itallal is sok jut be a vérbe.

A tüneteket a hisztamin szervezeten belüli túlzott mértékű felszaporodása váltja ki, a hisztamin fokozott termelődése vagy csökkent bontása, illetve a táplálékkal történő túlzott mennyiség elfogyasztása miatt. A hisztamin okozta tünetek hasonlóak az allergia okozta panaszokhoz, azonban ezek nem immunreakció következtében alakulnak ki.

Napjainkban a lakosság egyre szélesebb rétegét érintik a különböző ételallergiák és ételintoleranciák. Mivel az ételallergia és az ételintolerancia részben hasonló tüneteket okoz (émelygés, hányás, hasi fájdalom, hasmenés), könnyű összekeverni a kettőt. Fontos azonban tudni, hogy e két szó nem egymás szinonimái. Az ételintolerancia és az ételallergia közötti legfontosabb különbség, hogy míg az allergia által kiváltott tünetekért az immunrendszer a felelős, addig az intolerancia tüneteit az emésztőrendszer okozza.

Ohh, hát ki ne szeretne gyorsétterembe enni: egy pizza, egy hamburger, vagy egy hot dog (de talán ide sorolhatjuk most már a különböző gyrosokat, falafeleket is) bármikor jól esik. Nehéz ellenállni, de talán sikerülni fog, íme mi 5 különbség a gyorséttermi étel és az Éléskamrád között.

Ezt teszi veled a gyorséttermi kaja

Láttad annak idején a Super Size Me című filmet? A sztori szerint egy férfi 30 napig vállalta, hogy kizárólag gyorséttermi kaját eszik, szigorú orvosi felügyelet alatt. Egy hónap alatt 11 kilóval lett nehezebb, depresszióssá vált, vesekárosodást szenvedett és szinte lenullázódott a szexuális élete.

Az Éléskamra ételeivel ez nem fordulhat elő, hiszen minden ételünk egészséges, kiszámítható és ismert forrásból készült: nem kell aggódnod mit eszel és nem okoz károsodást semmiben.